สารสนเทศนวัตกรรม ประจำจังหวัดมหาสารคาม

The Development of Isan Miangkham Rice


คำอธิบายอย่างย่อ


ผู้พัฒนา    : วิทยาลัยอาชีวศึกษามหาสารคาม (สำนักงานอาชีวศึกษาจังหวัดมหาสารคาม)
การดำเนินการ    :     ดำเนินการอยู่
สถานที่ตั้ง    :     จังหวัดมหาสารคาม
คำสำคัญ    :    

share it

Rate Now
(250 review)

Keyword

  • เกษตร
  • เผยแพร่ความรู้ถึงชุม

    บริการนำองค์ความรู้สู่ชุมชนที่สนใจ

  • 24 X 7 Service

    ติดต่อสอบถามถึงกระบวนการทำงานได้ 24 ชั่วโมง

  • ร่วมทุน

    ร่วมทุนในการพัฒนาต่อยอดโครงการ

  • ค่าใช้จ่าย

    ประเมินค่าใช้จ่ายอุปกรณ์ และการเดินทาง

This research was to study and develop the product of Isan Miangkham Rice. The authors used RD6 sticky rice from Borbue district, Mahasarakham province, which had the high level of inflation. The authors mixed inflated RD6 sticky rice with Miangkham in the suitable ratio. The data for Miangkham and inflated rice were collected by using questionnaires. The results stated that Isan Miangkham Rice was standardized with the standard of Miangkham (1493/2016).